© BELGA

Quinten Hermans spoelt WK-kater door: “Had er even geen zin meer in”

Quinten Hermans heeft de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee bij de beloften op zijn palmares gebracht. De Telenet-Fidea Lion haalde het in Lille voor zijn ploegmaat Thijs Aerts. De eindzege gaat naar Eli Iserbyt, die derde werd in de Lilse Bergen.

Na het tegenvallende WK voor zowel Quinten Hermans, als Eli Iserbyt moest beide renners in Lille weer over naar de orde van dag voor de slotmanche. Het was de Europese kampioen die samen met zijn ploegmaten Cleppe en Aerts meteen de wedstrijd in handen nam. Eli Iserbyt zat iets verder na een knieval in de eerste ronde en moest achtervolgen.

Vooraan was het al Telenet Fidea dat de klok sloeg en na een paar versnellingen van Hermans moesten beide ploegmaten hun kopman laten rijden. Hermans soleerde naar de zege, Aerts werd tweede en het werd dan toch geen clean sweep voor het team, wat het team lukte bij de elite op 22 januari in Hoogerheide waar Van der Haar won voor Meeusen en Van Kessel. Iserbyt verbrodde het feestje door na een sterk inhaalmanoeuvre alsnog naar de derde plaats te rijden en zich te verzekeren van eindwinst in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee, al kon dat met een voorsprong van 4:56 vooraf nog moeilijk mislopen. Nicolas Cleppe wordt tweede in dat klassement.

Hermans: “Had er even geen zin meer in”

“Ik had er helemaal geen zin meer in de voorbije week”, sprak Quinten Hermans na de finish in Lille, “pas vrijdag kreeg ik weer goesting om te crossen.”

De Belgische en Europese kampioen kende een totale offday op het WK. “Ik heb het een weekje vrij rustig aangedaan”, zei hij, “een beetje gerecupereerd en ik voelde vandaag al meteen dat ik frisse benen had.”

Samen met zijn ploegmaten Aerts en Cleppe nam hij de wedstrijd in handen, op het eind maakte hij zelf het verschil. “Mijn conditie is nog altijd goed”, verzekerde Hermans, “dat heb ik vandaag nog eens bewezen. Ik voelde me sterk en ben blij dat ik hier heb gewonnen.”

Eli Iserbyt, die ook zijn WK zo snel mogelijk wil vergeten en zichzelf niet opvolgde, kon leven met een derde stek. “In het begin van de wedstrijd ken ik een paar keer pech”, deed hij zijn verhaal, “pas in het tweede deel kwam ik op volle toeren.”

Iserbyt kwam nog dicht bij de tweede stek, maar het werd dus een derde plaats. “Ik ben geen zandspecialist, dus dan is dit best een goed resultaat. Ik win hier ook het eindklassement en dat doet wel deugd. Het toont aan dat ik regelmatig gepresteerd heb en een goed seizoen achter de rug heb.”

Meer sportnieuws