Zoals in de film, maar dan echt: waanzinnige achtervolging op de moto

De Finse politie heeft ongelofelijke beelden vrijgegeven van een lange en wilde achtervolging op de moto. Het mag voor zowel de achtervolgde verdachte als de politie een wonder heten dat ze het nog kunnen verder vertellen.

WoWi

Tegen waanzinnige snelheden rijden ze door het verkeer. Af en toe komt de politieman vlak bij de verdachte, ze raken elkaar zelf even, maar de verdachte gaat er telkens weer vandoor, mét zijn liefje achterop...

Geen enkele verkeersregel is heilig voor de voortvluchtigen. Rotondes worden rechtdoor genomen, vluchtheuvels afgesneden. De wilde achtervolging eindigt voor de verdachte in een veldje omdat hij niet meer verder door een wegblokkade.

De man moet nu voor bijna 2 jaar de cel in: niet alleen was er een snelheidsovertreding, de man bleek ook onder invloed van amfetamines te zijn en hij zou ook zijn ex-vrouw en kinderen mishandeld hebben.

Voor de motorliefhebbers nog dit: de verdachte reed met een Suzuki Intruder M1800R. De moto van de politieman komt niet echt in beeld, maar volgens een site van motorliefhebbers zou het om een Yamaha FJR1300 kunnen gaan.