Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

“Thomas’ polyvalentie is zijn grote troef”

Sportief manager Marc De Mulder geraakte tijdens onderlinge confrontaties met Grimbergen gecharmeerd door het loopvermogen van centrale rechterverdediger Thomas Vande Velde (25). Eigenlijk werd hij als middenvelder binnengehaald, maar daar geeft Berchem de voorkeur aan de meer krachtige Mauro. “Door omstandigheden is Thomas inderdaad omgevormd tot verdediger”, vertelt De Roeck. “Hij heeft dat allemaal vrij snel opgepakt. Ik heb de indruk dat hij er nu graag speelt. Thomas’ polyvalentie is trouwens een grote troef, zo kan ik naargelang de wedstrijd schuiven met spelers als dat nodig blijkt. In grote lijnen weet de hele ploeg wat er van een bepaalde positie wordt verwacht, dat kunnen we dan als groep corrigeren.”

“Thomas heeft net als Joachim even een mindere periode gekend. Door pubalgie kon hij toen niet voluit gaan, waardoor Addo, een graag geziene gast in de kleedkamer, basisspeler werd. Die luxe heb ik nu eenmaal: als iedereen fit is, beschik ik over drie evenwaardige centrale verdedigers, waaruit ik telkens een moeilijke keuze moet maken.”

Thomas werkt ook extra met de kinesist om te vermijden dat zijn blessure weer de kop opsteekt. Daar doet hij sinds enkele maanden alles aan.”