Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

“Boris heeft nog meeste groeimarge”

Als eerste in een rij van vier Grimbergenspelers versierde rechtsachter Boris Kamneng Djoum (24) in de zomer van 2015 al een transfer naar het Rooi. Van nature ook al een verdedigende middenvelder moest de broer van Kameroens international Arnaud Sutchuin in zijn eerste seizoen eigenlijk vooral depanneren op de positie van rechtsachter. “Nochtans heeft Boris het profiel van een moderne back”, vindt De Roeck. “Hij is fysiek ijzersterk, met een actie in de benen, waardoor hij zoals Matti de hele flank kan belopen zonder problemen. Alleen mist hij soms de ervaring om op het juiste moment in te schuiven. De efficiëntie van zijn acties kan ook nog omhoog door meer rust aan de bal te tonen.”

“Prioritair blijft voor mij dat hij goed kan verdedigen. Eén tegen één is Boris bijzonder sterk. Een van de besten uit de reeks, durf ik te zeggen. En dat terwijl hij er nog niet alles heeft uitgehaald. Door zijn jonge leeftijd beschikt hij van alle verdedigers wellicht nog over de grootste progressiemarge.”

“Boris is een rustige jongen, maar altijd bezig om zichzelf te verbeteren. Hij luistert naar aanwijzingen. Stuk voor stuk zijn het op een positieve manier zelfkritische verdedigers, en dat maakt het als coach bijzonder aangenaam werken.”