Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

“Matti kan zeker een reeks hoger mee”

Geteisterd door blessures en een virusinfectie kon linksachter Matti Van Minnebruggen (26) zich de voorbije jaren nooit helemaal doorzetten op Berchem. “Maar nu speelt Matti een heel constant seizoen”, zegt De Roeck. “Blessurevrij blijven is voor hem mentaal heel belangrijk. We bouwden tijdens de voorbereiding extra voorzichtigheid bij hem in. Zoals voor alle spelers houden we de waarden op de Polars in de gaten om op tijd en stond de intensiteit wat te verminderen. Spierblessures komen bij ons nog nauwelijks voor.”

“Matti is nu fysiek bij de beteren van de groep”, vervolgt De Roeck. “Hij kan daardoor de flank blijven afgaan en toch terug zijn om ook verdedigend geen steken te laten vallen. Hij is linksvoetig en heeft naar mijn gevoel een heel hoge handelingssnelheid waarmee hij zowel achteraan als op het middenveld terechtkan. Met hem beschik je over een allroundpakket. Als de mogelijkheid zich ooit voordoet, kan hij zonder problemen een reeks hoger mee.”

“Wat Matti ook siert, is dat hij zijn ervaring uit zichzelf deelt met de groep. Zo staat achter hem een belofte als Nwokoro op de deur te kloppen. Die moet positioneel nog veel groeien, maar pikt gretig de raad op die Matti hem geeft.”