Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal3de amateurklasse B - Tibo MichielsHoutvenne

“Behoud blijft ons doel”

Na een weekje rust pakt Houtvenne de draad zondag weer op met een thuismatch tegen het voorlaatst geklasseerde Betekom. “Als we Betekom en RC Mechelen kloppen, zitten we weer op schema”, zegt Tibo Michiels.

jos

Houtvenne won de heenwedstrijd tegen de Vlaams-Brabanders met 1-4. Tibo Michiels speelde toen een uitstekende wedstrijd. “Ik hoop dat we ook nu de drie punten pakken, al weten we dat Betekom zal knokken, ook zij hebben de punten broodnodig”, zegt Michiels. “De winst bij Wellen heeft ons deugd gedaan. Als we spelen zoals in de heenwedstrijd, hoeven we niets te vrezen. Al zal het sowieso een pittig duel worden. Het blijft nog altijd ons doel om het behoud te verzekeren. Er werd deze week pittig getraind. De coach houdt ons echt wel scherp.”

Michiels maakte vorige zomer de overstap van de beloften van KV Mechelen naar Houtvenne. “Ik kreeg te weinig speelkansen bij KV. De plaatsjes bij Houtvenne zijn ook duur, maar de trainer geeft me de kans om me te bewijzen. Vorige week werd ik twintig, ik heb dus nog een groeimarge. Verder mijn best doen bij Houtvenne is de boodschap”, besluit Michiels.