Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal3de amateurklasse B - Yannick Verlinden Sint-Lenaarts

“We willen ons nog tonen dit seizoen”

Sint-Lenaarts krijgt zondag om 15 uur het bezoek van FC Diest. De Vlaams-Brabanders gingen woensdag nog met 6-1 onderuit bij leider FC Turnhout. Yannick Verlinden en co hopen dan ook om de Diestenaars een tweede tik op enkele dagen tijd uit te delen.

wp

“Wij spelen voor eigen volk en dan kunnen we niet anders dan voor de volle buit gaan”, beseft Verlinden. “Normaal spelen we onze thuiswedstrijden op zaterdagavond, maar op de slotdag van de tweede periode zijn alle wedstrijden op zondagnamiddag gepland. In de heenronde wonnen we in Diest al met 0-2. We speelden er een goede wedstrijd en ik kon er toen zelfs een doelpuntje meepikken. Als verdediger toch altijd leuk meegenomen. Hopelijk kunnen we dat scenario zondag herhalen (lacht). Diest is in elk geval een ploeg die ons ligt.”

Nu al bezig met eindronde

Wat hoopt Verlinden nog voor de rest van het seizoen? Met nog elf wedstrijden voor de boeg lijkt de titel definitief weg voor Sint-Lenaarts, en een ticket voor de eindronde heeft de Eesterploeg al op zak na het behalen van de eerste periodetitel.

“We willen gewoon nog zo veel mogelijk matchen winnen om met een goed gevoel de eindronde in te duiken. We hebben heel wat kwaliteit in de ploeg. Hopelijk kunnen we dat nog enkele keren tonen.”