Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© SMB

Voetbal1ste amateurklassedessel sport - vw hamme (zaterdag 19.30u) - Nicolas Gerits heeft verleden bij Standard en Sint-Truiden

“Onder Yannick Ferrera zat ik nog op de bank in eerste klasse”

Dessel krijgt vanavond het bezoek van VW Hamme. Eén man in het bijzonder kijkt al even uit naar de wedstrijd. Na de schorsing van Mike Smet staat Nicolas Gerits zo goed als zeker nog aan de aftrap bij groen-wit. “Ik ben er klaar voor”, zegt de 21-jarige Luikenaar.

francis van hoof

Gerits is afkomstig uit Rocourt en begon als voetballertje bij FC Luik om nadien te verhuizen naar Standard en Sint-Truiden. “Bij beide clubs was ik zeven seizoen actief. Bij de beloften van STVV was ik zelfs even aanvoerder, waarna ik ook negenmaal op de bank belandde bij het A-elftal. Jammer genoeg gunden de toenmalige coaches Yannick Ferrera en later Chris O’Loughlin mij geen invalbeurt.”

Zo belandde Gerits in Dessel, waar hij bij momenten degelijke periodes kende. Al beseft de vleugelverdediger ook dat het moeilijk is om echt een vaste waarde te zijn, zeker als de ploeg blessure- en schorsingsvrij is. “Mijn start was nochtans niet slecht, maar na een mindere eerste helft in de beker tegen Hoogstraten werd ik vervangen door Mike Smet. In die periode haalde Dessel resultaten, zodat mijn rol lange tijd beperkt bleef tot bankzitten en invallen. Mentaal was dat niet altijd makkelijk, maar als er iemand beter is, moet ik me daar bij neerleggen.”

Half november kwam er verandering in de situatie voor Gerits. “Door de blessure van Willem Ofori kon ik tegen Oudenaarde mijn eerste basisplaats afdwingen en speelde ik zeven matchen op rij. Ondertussen stapelden de blessures zich op en kenden we een mindere periode. Na de winterstop recupereerden we gelukkig heel wat geblesseerden. Alleen betekende het voor mij dat ik de voorbije twee matchen opnieuw op de bank moest plaatsnemen Vooral vorige week in Seraing vond ik dat jammer, dat was toch in de streek waar ik opgegroeid ben. Toch blijf ik gemotiveerd. Ik ben graag in Dessel, en de ook sfeer is er prima. Ik ben einde contract, maar heb nog een optie en wacht nog af om een beslissing te nemen”, aldus Nicolas Gerits.