Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal3de amateurklasse B - Nick HavermansVosselaar

“Dit zijn matchen die je moet winnen”

Met de komst van Wellen begint Vosselaar zondag aan cruciaal drieluik. Bij winst doen de troepen van coach Frank Belmans een goede zaak in de strijd om het behoud.

edle

Ook aanvoerder Nick Havermans beseft de ernst van de situatie. “De komende weken zijn voor ons ontzettend belangrijk, met confrontaties tegen rechtstreekse tegenstanders. Want na Wellen krijgen we met Betekom en Racing Mechelen de voorlaatste en de laatste uit de stand als tegenstanders. En daarna volgt er met Diest nog een andere concurrent. Dit zijn stuk voor stuk matchen die we moeten winnen. Iedereen verwacht ook dat we zondag al de drie punten thuishouden. We behaalden na de jaarwisseling een zes op negen, waarbij we toch de nummers twee en drie uit het klassement bekampten. We gaan dus met een goed gevoel het veld op tegen Wellen.”

Zelfs met een nederlaag tegen de Limburgers is er nog geen man overboord voor blauw-wit, want alles in de rechterkolom staat op een zakdoek. “Toch kunnen we maar best de zege pakken, al kan dat enkel als we er voor de volle honderd procent voor gaan. Tegen Wellen moet dat lukken, we hebben ook nog iets recht te zetten uit de heenmatch. Toen waren we echt niet goed, al speelden de vele blessures bij ons toen zeker hun rol. Ik speelde er zelfs centraal achterin, een positie waar ik nooit eerder speelde. Dat zegt voldoende. Momenteel draait het veel beter. Al is Wellen een deftige ploeg met een sterke spits. We moeten op onze hoede zijn, maar geloven vol in onze kansen.”