Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Nu niet verliezen”

Voetbal3de amateurklasse B - Nico Lansu KFC Turnhout

Turnhout -

Maanden stond Nico Lansu aan de kant met een letsel aan het bekken. Woensdag tegen Diest stond hij voor het eerst aan de aftrap en hij scoorde meteen de 1-0. “Dat was een heerlijk moment", zegt Lansu.

Turnhout haalde uiteindelijk zwaar uit in de inhaalwedstrijd tegen Diest en won met 6-1.

“Ik ben ontzettend dankbaar voor de kans die ik van de trainer kreeg”, vertelt de ex-speler van Sint-Lenaarts. “Na mijn debuut in 2017 en twee invalbeurten, stond ik tegen Diest voor het eerst aan de aftrap. Het betekende veel voor mij na die donkere maanden waarin ik niet aan spelen toe kwam. We behaalden een knappe zege en ik scoorde, mijn avond kon dus niet meer stuk.”

Zondag gaan Lansu (25) en co op bezoek bij Diegem. Eén van de twee dichtste achtervolgers van de Binken. “Diegem zal uit zijn op revanche voor de smadelijke 6-0 nederlaag uit de heenwedstrijd. We mogen vooral niet verliezen. Sinds we de koppositie in handen hebben, ligt elke tegenstrever gebrand op een sterke prestatie tegen ons.”

“De trainer kan op mij rekenen en ik hoop dat hij een basisplaats voor mij in petto heeft. Fysiek en mentaal voel ik me goed. Ik besef dat ik nog een progressiemarge heb omdat ik een half seizoen niet heb gespeeld, maar elke wedstrijd waarin ik op het veld sta, is een bonus.”