Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Jamie Meseure en co trekken vol vertrouwen, maar met zin voor realiteit naar Virton: “Ik zal de rol van Mennes moeten overnemen”

voetbal1ste amateurklasseVirton- Oosterzonen (zaterdag 19.00u)

Oosterzonen trekt zich op aan de knappe zege van vorige week tegen Brussels (2-0), maar beseft dat de verste trip van het seizoen naar Virton geen lachertje wordt. De zuiderburen verloren dan ook nog maar twee keer in eigen huis.

Enkel Beerschot Wilrijk en Seraing konden tot op heden winnen op het veld van Virton. Jamie Meseure is realistisch genoeg om te weten wat dat betekent voor Oosterzonen. “Virton is een typische Waalse ploeg die kracht aan ervaring koppelt. Daardoor is het een enorm stugge ploeg”, weet Meseure. “Het rare is dat Virton zich buitenshuis in een heel andere gedaante presenteert. We verloren de thuiswedstrijd nipt met 1-2, maar ik herinner me zeer goed dat een gelijkspel best had gekund.”

Toch trekt Oosterzonen na de winst tegen WS Brussel met vertrouwen naar Virton. “Tegen Brussels zijn we geen enkel moment in de problemen geweest. Dat wil toch iets zeggen. Misschien moesten we te lang wachten op het openingsdoelpunt, maar we wisten door onze ervaring dat we geduldig moesten blijven.”

De ervaring waarop Meseure zinspeelt, is een knipoog naar Wim Mennes. De routinier vertrok in Dender op de bank, maar stond vorige week opnieuw in de basis. “Mennes blijft een enorm belangrijke speler voor ons en is al een drietal jaren een van de steunpilaren. Toen hij vorige week opnieuw aan de aftrap verscheen, nam hij direct zijn rol weer op. Wat mij betreft kan hij perfect naast nieuwkomer Van Roose worden uitgespeeld. Alleen zullen we hem in Virton door schorsing moeten missen. Waarschijnlijk zal ik de rol van Mennes moeten overnemen. Ik ga dat zo goed mogelijk proberen te doen.”

Prince Rajcomar, de Nederlandse spits die vorige week werd aangetrokken, trainde ondertussen al enkele keren met de groep. “Het is natuurlijk nog te vroeg om een oordeel over Prince te vellen”, gaat Meseure verder. “Op training zie je dat hij gemakkelijk scoort. Het belangrijkste is dat hij zich snel integreert en dan zien we wel”, besluit Meseure.