Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal1ste amateurklasse - Jasper Van der HeydenASV Geel

“Ik zou graag nog professioneler kunnen werken”

Vorige weekend pakte Geel tegen Hasselt pas in blessuretijd de drie punten. Geen nood, want het resultaat staat er. Zaak is nu om de lijn door te trekken. Mits een zege op Oudenaarde sluit Geel na een zes op zes aan bij de subtop in de eerste amateurklasse.

make

“We wonnen de heenmatch tegen Oudenaarde met 4-0”, blikt Jasper Van der Heyden terug. “Dat zijn mooie cijfers en de zege werd ook vrij vlot behaald. Hopelijk kunnen we deze prestatie herhalen. Al ben ik met een kleine overwinning ook best tevreden, hoor.”

Na de winst tegen Hasselt is het onwaarschijnlijk dat trainer Hayen zijn ploeg verandert. Jasper Van der Heyden, zoon van de Brugse assistenttrainer Stephane, beseft dat zelf goed genoeg. “In de heenronde kende ik veel pech en liep ik meerdere blessures op. Na elke periode van revalidatie, kon ik even weer voetballen om dan opnieuw uit te vallen. Nu ben ik al een tijdje helemaal fit en hoop ik op speelminuten, al is het niet gemakkelijk om terug in de ploeg te geraken. Bij winst, zoals vorige zaterdag, vier ik uiteraard mee feest. Ook ik was blij, al speelde ik maar zes minuten. Toch, als je echt een grote bijdrage kunt leveren, is de beleving net iets anders.”

Dit seizoen is dan ook van groot belang voor de 21-jarige aanvaller. “Ik wilde mij echt tonen, maar de omstandigheden zaten tegen. Ik vind dat de tijd rijp is om een kans hogerop met beide handen te grijpen, al besef ik dat ik nog jong ben. Trainen in een nog meer professioneel kader, daar droom ik van. Om dat te bereiken, moet ik meer aan spelen toekomen.”