Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

voetbal2de amateurklasse B - Jeroen Meeuwis Hoogstraten

“Tegen Duffel was het niet goed”

Hoogstraten wil op het veld van Grimbergen reageren op de zwakke 0-2 nederlaag van vorige week tegen Duffel. “We hebben zeker de ambitie om nog iets te maken van dit seizoen”, verzekert centrale verdediger Jeroen Meeuwis.

stro

Meeuwis beseft dat de Rooikens iets hebben recht te zetten. “Als ploeg zijn we verplicht om te reageren. Ik vond dat we een heel mooie reeks hadden neergezet, maar tegen Duffel was het niet goed. Het is nu aan ons om te reageren, al is het in Grimbergen altijd lastig. Ik heb al gehoord dat het veld er niet goed bij ligt en bovendien is het ook een klein veld. Het wordt dus moeilijk om te voetballen.”

Hoewel Hoogstraten vorige week nog maar eens de kans miste om zich in de top vijf te nestelen, blijft Meeuwis hongerig. “We hebben zeker de ambitie om nog iets te maken van dit seizoen. De top vijf was onze doelstelling en dat is zeker niet onmogelijk. We staan ook gewoon beter als ploeg. We hebben echt stappen gezet en kunnen een blok neerzetten.”

Opvallend: de kopbalsterke Meeuwis wacht nog steeds op zijn eerste doelpunt. “Vorig jaar scoorde ik vijf keer en nu nog niet. Dat is jammer, want je stelt jezelf toch altijd een doel. Om de een of andere reden is het nog niet gelukt. Ik sta nochtans geregeld op de juiste plaats, maar je hebt ook een beetje geluk nodig. Het belangrijkste is dat we als ploeg gevaarlijk zijn op stilstaande fases en dat is zeker het geval.”