Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal2de amateurklasse B - Jelle AdriaensenZwarte Leeuw

“Niet vergeten dat Rupel Boom ons als klein boerenploegje omschreef”

De ongeslagen reeks van Zwarte Leeuw in 2017 wordt tegen Rupel Boom zwaar op de proef gesteld. “Bovendien zullen zij revanche willen voor de heenmatch”, verwijst middenvelder Jelle Adriaensen naar de gevleide 0-1 zege van de Leeuwen in Boom.

stro

Toch vindt Adriaensen niet dat Zwarte Leeuw kansloos is. “Boom heeft heel veel kwaliteiten en het wordt zeker een moeilijke wedstrijd, maar dankzij onze zeven op negen zitten we in een goede flow en zijn we zeker niet volledig kansloos. Zij zullen wel revanche willen voor de heenmatch. Ondanks het feit dat we daar met 0-1 zijn gaan winnen, werden we toen weggetikt. Daar moeten we eerlijk in zijn. We hebben toen gespeeld zoals het moest, vanuit een stevige organisatie. Bij hen was de afwerking gewoon niet goed. Ik verwacht dat ze heel gemotiveerd zullen zijn. Ik vond het wel jammer dat hun trainer achteraf zo neerbuigend deed over ons. Wij zijn zeker geen ploeg voor de top vijf, maar dat wil niet zeggen dat hij ons als een klein boerenploegje moet omschrijven. Dat zijn ook wij niet vergeten.”

Boom pakte na de winterstop net als Zwarte Leeuw zeven op negen. “We hebben tijdens de winter een beetje doorgetraind. Niet iedereen was daar tevreden over, maar nu blijkt dat de coach de juiste keuze heeft gemaakt. Hopelijk werkt het tegen Boom opnieuw.