Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

volleybaleuromillions leaguetopvolley callant antwerpen - maaseik (zaterdag 20.30u)

Antwerpen van Dennis Deroey ontvangt leider Maaseik: “Ons voordeel? Niets moet nog”

Topvolley Callant Antwerpen speelt vanavond gastheer voor ploeg in vorm Maaseik. De Limburgers, sinds vorige week op kop, zetten de voorbije weken een indrukwekkende reeks neer. De laatste nederlaag dateert van eind november, toen de troepen van coach Castellani in eigen huis de das werden omgedaan door... Topvolley Callant Antwerpen.

mabe

“Maar sinds die periode is er toch wel wat veranderd”, zegt libero Dennis Deroey. “Wij ­zaten toen in een positieve flow en speelden heel degelijk volleybal. Zij waren toen nog niet op hun sterkst. Ondertussen hebben ze ons eind december in de halve finale van de beker wel een koekje van eigen deeg bezorgd.”

Het moet gezegd dat Antwerpen sinds die ­nederlaag niet meer het frisse, vinnig en ­enthousiasmerende volleybal van voorheen kon opdissen.

“Die nederlaag kwam aan. Mede door enkele blessures, examenverplichtingen van enkele spelers en een heel drukke kalender zijn we na dat verlies niet meer op het niveau geraakt dat we eind november hadden. De laatste twee weken begint het opnieuw beter te gaan. We ­bereiken nog niet het niveau van toen, maar zijn op de goede weg. Of dat voldoende is om Maaseik een strobreed in de weg te leggen, zal vanavond blijken. Misschien dat het met de bekerfinale van volgende week enkele spelers rust gunt, maar dan nog hebben de Limburgers ­voldoende talent op de bank om een stevig ­zestal binnen de lijnen te brengen. En het zal ­absoluut de koppositie willen behouden. Wij hebben het voordeel dat niets moet. De play-offs zijn een zekerheid. Wat nu telt, is dat we achteraf met een goed gevoel op deze ­wedstrijd kunnen terugblikken.”