Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal1ste amateurklasseBeerschot Wilrijk- KSK Heist (zaterdag 20.00u) - Jan Van den Bergh kijkt uit naar de komst van zijn ex-club

“Ik ben Heist nog altijd dankbaar voor mijn transfer”

Hij is misschien wel de beste transfer van Beerschot Wilrijk van vorige zomer. Jan Van den Bergh miste sinds zijn komst van bij Heist nog geen minuut competitievoetbal voor paars-wit. Vanavond ontvangt de centrale verdediger op het Kiel zijn ex-club.

hugo fret

“Uiteraard is dit een speciale wedstrijd voor mij”, zegt Van den Bergh. “Ik woon nog steeds op amper vijf minuten van het stadion en tel nog veel vrienden in de kern van Heist. Sterkhouders zoals Roel Grant, Roel Tambeur, David Wijns en Bart Webers zijn bij de club gebleven. Ik heb nog steeds contact met hen. Voor Heist is het seizoen al geslaagd, maar ze zouden graag nog een statement maken door te komen winnen op het Kiel. Hun nieuwe coach (Karel Keleman, red.) heeft duidelijk goed werk geleverd. Ik speelde twee seizoenen en een vijftigtal wedstrijden voor Heist en voelde me er zeker thuis. Hoewel mijn transfer naar Beerschot Wilrijk gevoelig lag, ben ik dankbaar dat de club daar toch aan heeft meegewerkt.”

Waar liggen de sterke punten van Heist?

“Ze vormen een sterk collectief geheel met veel duelkracht. Bovendien scoren ze ook vrij gemakkelijk. Iemand als Bart Webers is altijd goed voor een doelpunt. Dat bewees hij trouwens ook in tweede klasse.”

Bij winst kunnen jullie verder werken aan die historische reeks waar jullie mee bezig zijn.

“Wij willen voluit gaan voor die twaalfde overwinning op rij, een reeks die toevallig ontstaan is. Wij leven gewoon elke week toe naar onze volgende match. Stap voor stap, match na match, zonder te rekenen of te ver in de toekomst te kijken. Zo deden we het ook voor de komst van Heist. Het blijkt een geslaagd recept, waaraan we niets willen veranderen. Het doel is om voor de play-offs al een zo goed als onoverbrugbare kloof te pakken te hebben.”

Met welke verwachtingen ben je vorige zomer naar het Kiel gekomen?

“Echt grote verwachtingen had ik niet. Ik wou hard werken en de coach tot moeilijke keuzes dwingen. Ik putte wel vertrouwen uit het feit dat ik toch al meer dan vijftig wedstrijden in tweede klasse op mijn teller had staan. De lat ligt hoog, en het blijft wekelijks hard werken en vaak knokken voor de drie punten, tegen ploegen die allemaal supergemotiveerd zijn tegen ons. Het is een cliché, maar het is niet anders.”