Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© koen fasseur

voetbal3de amateurklasse Bleopoldsburg - CITY PIRATES (zondag 15.00u)

City Pirates van coach Yves Van Heurck kan in Leopoldsburg eerste prijsje van het seizoen pakken: “Mijn groep verdient die tweede periodetitel”

Pakt City Pirates de tweede periodetitel? Winst zondag in Leopoldsburg en de Merksemnaren zijn meteen zeker van de eindronde eind dit seizoen. Het zou een laat verjaardagsgeschenk voor coach Yves Van Heurck, die vorige week 51 werd. “Deze groep verdient dit zo hard.”

stdr

Geen Duvel voor Yves Van Heurck vorige zaterdag, na de thuiszege tegen Nijlen. De City Piratescoach wipte als de bliksem de wagen in voor een trip van zowat 200 kilometer naar de Ardennen. “Mijn vrouw had iets gehuurd om mijn 51ste verjaardag te vieren”, zegt Van Heurck. “Speciaal voor die inhaalwedstrijd ben ik even over en weer gereden. Trainer zijn, je moet er iets voor over hebben, hé.”

Leopoldsburg geen cadeau

Morgen geen Ardennen voor Van Heurck en co, maar een trip naar Leopoldsburg. Daar hoopt City Pirates de tweede periodetitel te grijpen. Al is Van Heurck toch op zijn hoede.

“Leopoldsburg is erg goed bezig. Het won al van Sint-Lenaarts en speelde ook gelijk tegen Diegem. Ze hebben een sterke aanval, staan stevig in de duels en zijn levensgevaarlijk op stilstaande fases. Bovendien heeft City Pirates het er nooit makkelijk gehad. Nee, dit is geen cadeau om de tweede periode af te sluiten.”

Schuiven na schorsingen

Al zeker niet omdat Van Heurck met de schorsingen van Van Zantvoort en Borges twee belangrijke pionnen moet missen. “Het zijn mijn spelers die achter de spitsen moeten opereren. Oké, El Jattari keert terug uit schorsing, maar dan moet ik toch nog een oplossing zoeken (Van Heurck kiest wellicht tussen Daas en Van Den Abeele, terwijl Nesen een rijtje zal zakken, red.). Desondanks ben ik een tevreden coach. Ik zie een groep vol enthousiasme die de mouwen opstroopt. Als we morgen die tweede periode pakken, is dat gewoon dik verdiend. Of we nog van de titel dromen? Turnhout wil die te graag, joh.”