Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal2de amateurklasse B - Pieter KempeneersCappellen

“Niet opnieuw achter de feiten aanlopen”

Met een één op negen ging de terugronde voor Cappellen nog slechter van start dan het begin van de competitie. Hoog tijd voor geel-rood om tegen Wijgmaal al enigszins orde op zaken te stellen. “Het verlies uit de heenronde vraagt om een rechtzetting”, stelt Pieter Kempeneers.

en

Voor de Cappelse middenvelder staat naast de puntenwinst ook heel wat prestige op het spel. “Met een achttal basisspelers van Wijgmaal speelde ik in het verleden samen”, licht Kempeneers toe. “Met vier van hen bij OH Leuven en met de anderen bij Tienen. Ik lag het hele vorige seizoen in de lappenmand en om de tijd te doden heb ik heel wat wedstrijden van hen bijgewoond. Veel geheimen heeft Wijgmaal dus niet voor mij, al moet ik eraan toevoegen dat trainer Rocky Peeters verschillende systemen hanteert en vlot overschakelt van de ene veldbezetting naar de andere.”

Revanche na heenmatch

Aan de heenwedstrijd hield Kempeneers, samen met de rest van Cappellen, een slecht gevoel over. “We speelden een van onze beste wedstrijden van het seizoen, ook al moesten we het door de uitsluiting van Ramzi Ben Ahmed meer dan een uur met een mannetje minder zien te rooien. Daar slaagden we vrij goed in, maar een eerder opgelopen achterstand konden we niet meer ongedaan maken. Ik hoop dat we die nederlaag morgen kunnen tenietdoen. Winst is erg welkom en zou een flinke opsteker zijn om de volgende zware opdrachten met vertrouwen tegemoet te zien.”