Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal1ste provinciale

Sammy Clymans stapt met onmiddellijke ingang op bij Brasschaat

Sammy Clymans zit zondag niet op de bank van Brasschaat, als de parkploeg op bezoek gaat bij GR Katelijne. Woensdagavond besloot het bestuur en de sportieve cel van de club om na dit seizoen een opvolger te zoeken voor de Brasschaatcoach. Daarop besloot Clymans om per direct op te stappen als coach. Ook assistent Steve Adam gaf er meteen de brui aan.

wp

Het bestuur van Brasschaat gaf woensdagavond te kennen aan Clymans en Adam dat ze het seizoen nog mochten uitdoen bij Brasschaat, maar dat ze nadien andere oorden moesten opzoeken. Een beslissing waar de twee niet mee konden leven en daarop meteen hun ontslag indienden.

“Als het bestuur niet tevreden is over ons werk en wij volgend seizoen niet meer thuishoren in het plaatje van de club, vond ik het ook niet nodig om het seizoen nog af te maken”, zegt Clymans, die ook volgend seizoen nog onder contract lag in Brasschaat. “Ik sprak de spelers nog even toe en vroeg hen om in de resterende wedstrijden nog voor het behoud te zorgen.”

Opvolgers nog niet bekend

Voorzitter Patrick Termisse vindt het opstappen van beide trainers een spijtige zaak. “Wij hadden nog gehoopt dat Clymans en Adam het seizoen bij ons hadden afgemaakt. Daarna zouden andere mensen hun taken overnemen. Het is ontzettend jammer dat zij nu al opstapten. Wij moeten nog op zoek naar hun opvolging. We hopen zo snel mogelijk een oplossing te vinden.”