Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal3de amateurklasse BNijlen - RC Mechelen (zon. 15.00u) - Maxime Van Den Meersche wil dat ploeg zich elke week toont

“Dit blijft toch Racing Mechelen”

Racing speelt de derby in Nijlen. In de heenmatch werd met ruime cijfers verloren. Tijd voor revanche, ook al staat groen-wit afgetekend laatste. “Toch is elke speeldag er één er om ons te laten zien”, beseft de 18-jarige Maxime Van Den Meersche.

geert fierens

Je stond de voorbije weken aan de aftrap?

Maxime Van Den Meersche: “Dat klopt, twee matchen al. Vorige week werd ik op het einde wel vervangen. Maar ik beschouw dit wel als goed. Aan de aftrap komen, is toch een soort van beloning. Dit is mijn eerste jaar bij de A-kern. Ik speelde dit jaar al veel matchen bij de beloften en ik vergaarde al zes wedstrijdselecties. Dan mag je een basisplaats als een appreciatie zien.”

Je begon nochtans niet bij Racing te voetballen?

“Nee, ik ben bij KV Mechelen begonnen, ook al woon ik in Eppegem. Daar tekende ik mijn eerste aansluiting. Maar bij KV vonden ze dat ik te klein was, na één jaar ben ik er vertrokken. Van 2008 speel ik al voor Racing. Ik doorliep hier dus mijn jeugd als voetballer. Mijn vaste plaats is op de zes, daar speel ik eigenlijk al mijn hele leven.”

Wat verwacht je nog van dit seizoen?

“We hebben tien punten en staan ver achter de voorlaatste. Ik verwacht nog zo veel mogelijk matchen te spelen en er daar ook nog veel van te winnen. Dat moeten we toch echt wel proberen.”

De voorbije weken lukte dat niet?

“Tegen Sint-Lenaarts speelden we echt goed en dat voelde je ook aan het publiek. De mensen waren dankbaar, ondanks dat verlies in blessuretijd. Vorige week tegen Pelt was het veel minder. We speelden ook een zwakke tweede helft en dat mag zich toch niet te veel voordoen.”

Jullie ontgoochelden vorige week de supporters?

“Misschien wel, al doe je zoiets niet met opzet. Maar na de match had ik daar toch een slecht gevoel bij. Tegen Sint-Lenaarts stonden er een pak op ons te wachten om ons te feliciteren. Tegen Pelt heb ik er niet veel geteld. En ik begrijp dat. Een club met zo’n traditie, zo’n trouwe supporters en dan al zoveel verliesmatchen dit seizoen. En ze blijven u nog door dik en dun steunen. Dan mogen we daar ook wel wat voor terugdoen. Ik speel hier dus echt graag, ook al vallen de resultaten tegen. Dit is en blijft toch RC Mechelen. En dat moeten we misschien nog wat meer laten zien. We kunnen echt wel voetballen, hoor.”