Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal3de amateurklasse b - Wannes Haemels Nijlen

“In de toekomst zie ik Racing wel opnieuw zitten”

Zondag komt Racing Mechelen naar Ophoven. Op zich al wel een speciale match, maar Wannes Haemels, ex-Racing, kijkt er echt naar uit.

givl

“In de heenmatch was ik niet 100 procent fit en dat vond ik toen wel jammer”, begint Haemels. “Nu ben ik wel helemaal in orde. Normaal zouden we tegen de rode lantaarn niet mogen verliezen, maar ik ben de laatste om Racing te onderschatten. De voorbije weken draaide het daar merkelijk beter. We passen dus best maar op.”

Haemels had onlangs nog contact met mensen van Racing. “Ze vroegen me of ik het niet zag zitten om naar Racing te komen spelen. Ik heb vriendelijk bedankt omdat ik al in Nijlen had bijgetekend en me hier ook goed voel. Ik weet dat Racing al heel wat ex-spelers heeft binnengehaald voor volgend seizoen en ambitie heeft. Ik ben nog altijd gecharmeerd door de club. In de toekomst zie ik het wel zitten om daar te spelen.”

“Scoren zou helemaal top zijn”

Haemels beleeft bij Nijlen een geweldig seizoen. “We staan nu zesde en dat had niemand verwacht. Het behoud is zo goed als binnen, we kunnen onze ambitie verleggen. Ik zou graag zesde eindigen, hoger gaat niet meer. Daarom wil ik zondag ook winnen tegen Racing. Scoren zou helemaal top zijn, maar als een andere speler beter staat, geef ik de bal gewoon af. Ook op het einde van de match als de zege al binnen is? Dat is misschien iets anders (lacht).”