Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

VeldlopenProvinciaal kampioenschap - Pieter Heemeryck Triatleet

“Snelle crossen liggen me niet zo goed”

Triatleet Pieter Heemeryck en duatleet Glen Laurens gaven de voorbije weken een sterke indruk in de veldlopen. Op het PK cross horen de twee kopmannen van AC Hulshout tot het grote kransje podiumkandidaten.

basp

In de cross van Bornem op 22 januari pakte Pieter Heemeryck de derde plaats. Vorig weekend werd de triatleet vader van zoon Quinn. Maar normaal gezien zal hij toch aan de start staan op het provinciaal kampioenschap. De voorbije jaren was hij een vaste klant op het podium van het PK.

“Twee jaar geleden in Duffel en drie jaar geleden in Hulshout won ik al eens het PK en vorig jaar werd ik tweede”, herinnert Heemeryck zich. “Maar wil ik echt een kans maken op het PK, dan zou het parcours er wat modderiger moeten bijliggen. Snelle crossen liggen me niet zo goed. Na het PK loop ik normaal gezien nog één veldloop deze winter en dat wordt het BK.”

Glen Laurens

Zijn clubgenoot van AC Hulshout, Glen Laurens, won op 22 januari dan weer met grote voorsprong de cross in Geel. Ook hij zit dus een goeie vorm. “De conditie zit zeker wel goed. Maar ik heb niet meteen de ambitie om er te winnen. Ik weet ook niet hoe de concurrentie zit en wie er zal deelnemen afgezien van Pieter”, aldus de Booischottenaar, die in het verleden al vaak het podium haalde op het PK cross. Zo pakte hij in 2014 nog het brons. Voor hij zich op duatlon toelegde, was er zelfs twee keer goud weggelegd voor hem: in 2009 en in 2011. Topfavoriet zondag is titelverdediger Nick Van Peborgh.

Bij de juniores vrouwen horen Katinka Bassleer (AVZK) en Bloeme Peeters (AC Lyra) tot de favorieten voor de medailles. Tim Van de Velde (AC Duffel) is torenhoog favoriet om zijn titel te verlengen bij de scholieren jongens. Emma Vandeghinste (AC Duffel) is de grote favoriete bij de cadetten meisjes.