Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTs

Voetbal2de amateurklasse BFC Duffel - spouwen-mopertingen (zon. 15.00u) - Jasper Vermeerbergen ziet komst van derde zonder angst tegemoet

“We kijken toch vooral naar boven”

Duffel moet het zondag opnemen tegen Spouwen-Mopertingen, derde in de stand. Een moeilijke klus, maar Jasper Vermeerbergen kijkt de wedstrijd met vertrouwen tegemoet. “We moeten onze thuisreputatie hoog houden.”

gino van looy

“Natuurlijk is Spouwen een sterke tegenstander. Die ploeg staat niet voor niets derde”, opent Vermeerbergen. “Maar we kijken het duel zonder angst tegemoet. De vorige keren dat we tegen ploegen uit de top van het klassement gespeeld hebben, deden we het heel goed. Tegen Thes speelden we 3-3, Bocholt versloegen we met 6-2. Om maar te zeggen dat we een thuisreputatie hebben en dat we die best ook hoog houden.”

“De voorbije weken liep het echt goed bij ons, alleen in Wijgmaal was het wat minder. Maar dat hebben we vorige week in Hoogstraten rechtgezet. Daar speelden we zeker de eerste helft heel goed en hadden we verder kunnen uitlopen dan de 0-1. In de tweede helft kwamen we niet meer in de problemen en uiteindelijk was de 0-2 een logische uitslag. De vreugde achteraf was heel groot, het was ook een boost voor ons vertrouwen.”

Vermeerbergen is dan ook tevreden met wat Duffel dit seizoen al heeft laten zien. “We kunnen naar boven kijken en zitten in de subtop, dat is gewoon goed. Vooraf was er gesproken over een rustig seizoen en ik denk dat dit tot hiertoe gelukt is. We zijn op geen enkel moment in de problemen gekomen en ik vermoed niet dat dit nu nog gaat gebeuren. Mathematisch zijn we natuurlijk nog niet zeker, maar we kijken toch vooral naar boven. Van een eerste seizoen in de tweede amateurklasse kan je eigenlijk niet meer verlangen.”

Frank Magerman

Deze week werd met Frank Magerman ook een nieuwe trainer aangesteld voor volgend seizoen. “Daar zijn we in de groep niet echt mee bezig. Ik ken hem wel, ik heb er vroeger tegen gespeeld. Maar omdat het pas iets is voor volgend seizoen, heeft dat nu nog niet veel belang. We concentreren ons vooral op dit seizoen.”