Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal2de amateurklasse B - Urbain Spaenhoven Rupel boom

“Rupel Boom leeft weer”

Rupel Boom is met 7 op 9 prima aan het nieuwe jaar begonnen. Vanavond trekken de Steenbakkers naar Rijkevorsel om er Zwarte Leeuw partij te geven. In de heenmatch werd het 0-1.

pni

“Dat was een wedstrijd die we nooit hadden mogen verliezen”, herinnert Urbain Spaenhoven zich. “Wij kregen acht open kansen en zij slechts één. Maar op het einde gingen ze wel met de drie punten aan de haal. Het zijn die wedstrijden die het verschil maken tussen de echte top en de plaats waar wij nu staan. En het wordt opnieuw een zeer moeilijke match. Dat heb ik de spelers ook al gezegd. Er zal een sterk Rupel Boom nodig zijn om punten te pakken.”

De Steenbakkers speelden drie sterke matchen op rij na de winterstop. Kwam die break vorig weekend dan niet een beetje ongelegen? Spaenhoven: “Dat is altijd een beetje dubbel. Eens je in een goeie flow zit, wil je enerzijds uiteraard graag doorgaan op dat elan. Anderzijds hebben we nu twee weken kunnen genieten van de knappe derbyzege tegen Londerzeel. Clubs die vlak voor zo’n onderbreking zwaar op hun donder krijgen, moeten lang wachten vooraleer ze iets kunnen rechtzetten. Ik vind het wel overdreven dat ze twee vrije weekends hebben ingelast. We spelen nu drie wedstrijden en dan zijn we weer een weekend vrij, omdat er geen uitgestelde matchen zijn. Ik denk dat iedereen liever een langere winterstop heeft. Nu moest elke ploeg op 2 januari al hervatten. Maar goed, zo is het altijd wel iets. Rupel Boom is aan een sterk seizoen bezig. Je merkt ook dat de club weer leeft. Dan pak je al die mindere kantjes er wat makkelijker bij.”