Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal2de amateurklasse a - Bart Selleslags KSV Bornem

“Moment is gekomen om de fakkel door te geven”

Alhoewel de wedstrijd tegen Winkel sportief alle aandacht krijgt en Bornem dringend thuis nog eens moet winnen, was het nieuws deze week toch dat Bart Selleslags stop bij Bornem.

pp

Selleslags, die met Bornem een moeilijke periode doormaakt en na een 6 op 30 in de problemen dreigt te geraken, communiceerde liever zelf. “Ik heb het bestuur enkele weken geleden al op de hoogte gebracht van mijn besluit en deed dat donderdagavond zowel aan de pers als aan de spelers. Tijdens de avondtraining werd het bericht ook op de website gezet, zodat iedereen ongeveer gelijktijdig op de hoogte was. Ik denk dat het moment gekomen is om de fakkel door te geven. Ik heb me de voorbije seizoenen zeer sterk ingezet voor deze club, ook extra-sportief. Normaal gezien moet er een basis gelegd zijn van waaruit mijn opvolger en het bestuur verder kunnen.”

De coach ontkent dat de slechte uitslagen deze beslissing uitgelokt hebben. “Absoluut niet. Wat niet wil zeggen dat ik niet dringend nog eens wil winnen. Ik heb gewoon voor mezelf de balans gemaakt. Dit heeft ook niets met aanbiedingen van andere clubs te maken.”

“Wij danken Bart oprecht voor zijn vele werk dat hij voor de club heeft gedaan, waarbij hij mee een belangrijke schakel was voor dit vernieuwde Bornem”, zegt voorzitter Marc Weckx. “Bart was vaak meer dan alleen een trainer. Hij dacht mee met de club, om zo van een bezoek aan Bornem een echte beleving te laten maken. En door peterschap werd ook de band met de jeugdwerking een stuk beter.”

Het bestuur benadrukt dat er nog geen nieuwe trainer is.