Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal1ste amateurklasseBeerschot Wilrijk - Heist (zat. 20.00u)

Thomas Regnier trekt ontspannen maar geconcentreerd naar het Kiel “We willen ons in de eerste plaats amuseren”

De trip naar Beerschot Wilrijk maakt bij Heist meer emoties los dan bij een andere verplaatsing. Thomas Regnier en co kijken ernaar uit.

Dit is geen match als een andere?

Thomas Regnier: “Ik denk het niet. Nee, ik ben daar zeker van. We gaan naar het Kiel om ons daar in de eerste plaats te amuseren. We leggen onszelf geen enkele druk op. We gaan proberen om er sportief het beste uit te halen. De motivatie is bij iedereen groter dan normaal. Het is de wedstrijd tegen de beste ploeg van de reeks. Elk punt dat we zouden pakken, is zonder meer een gewonnen punt.”

Vorige week tegen de laatste, nu tegen de eerste?

“Dat maakt een groot verschil. Ik vond de match tegen Sprimont op zich veel belangrijker dan deze. Gewoon omdat tegen Sprimont iedereen verwachtte dat we zouden winnen. Er lag echt meer druk op die partij dan op de match van vanavond. Dat maakt toch een groot verschil. We zullen heel ontspannen maar wel heel geconcentreerd zijn.”

Speelde je ooit al voor zoveel volk?

“Ja, toch wel. Met WS Woluwe, het latere WS Brussel, speelde ik de eindronde in tweede klasse tegen Moeskroen, Cercle Brugge en Westerlo. Daar zat toch behoorlijk wat volk op de tribunes. En met Woluwe-Zaventem speelde ik op Sint-Truiden. Dat was het jaar dat STVV kampioen werd in tweede. Ik kan je verzekeren dat een vol Stayen ook voor behoorlijk wat lawaai kan zorgen. Nee, ik ga op het Kiel niet met knikkende knieën aan de match beginnen.”

Je straalt altijd veel plezier uit?

“Dat moet gewoon. Als je geen plezier hebt in dit spel, dan kan je er beter mee stoppen. Dat plezier is een eerste vereiste. En ja, ik waak er ook over dat de rest van de ploeg met het nodige plezier voetbalt. Zo maak ik graag een nummertje na een doelpunt van een medespeler. Want zelf scoor ik als verdediger niet echt veel (lacht).”

En je blijft bij Heist?

“Dat klopt. Waarom? Kijk, ik voel het vertrouwen van mijn medespelers en de trainers. Het zit goed, ik heb daar een prima gevoel bij. Dit is voor mij een positieve voetbalomgeving. En ik vind Heist ook de perfecte club waar ik als voetballer kan groeien. Dat is niet onbelangrijk voor mijn toekomst.”(gf)