© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

1 / 4

Smullen in restaurant Popoff

Marleen Vanderwee werkt het liefst met haar handen. Dus liet ze haar wiskundeknobbel aan de unief en volgde ze haar passie tot in restaurant Popoff, waar ze hartige gerechten en overheerlijke taarten bereid.

Johan Van Baelen

Popoff is ondergebracht in een oud melkhuisje. Marleen Vanderwee nam de zaak over in 1985, maar van het oude interieur – vanaf 1942 werd er kaas, zuivel en melk verkocht – gooide ze niets weg: de authenticiteit blijft.

Mark Stoffels van Désiré de Lille bracht Marleen de liefde voor het vak bij en leerde haar het beroep van patissier waarderen. Bij traiteur De Gulden Bock en door enorm veel zelfstudie leerde ze koken.

Dat doet ze op haar eigen manier, met niet meer dan een werkblad, een oven, een keukenrobot en haar handen: juist zoals ze het thuis zou doen. Het maakt haar keuken uniek en tegelijk af en toe herkenbaar, zoals die van je mama, oma of tante. “Je moet het zo willen doen, natuurlijk. Maar hier komt niets half klaargemaakt binnen”, legt ze uit. “Ik maak de eigen fonds voor de saus, snij alle groenten zelf. Hier kan je elke dag komen eten, want er is voldoende variatie en het is altijd kraakvers.”

www.popoff.be, Oude Koornmarkt 18, maandag en dinsdag gesloten.

Lees meer over het handelsmerk van de zaak: de taarten van Popoff in Gazet van Antwerpen van zaterdag.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio