Felix Pakhuis decor voor startschot ‘Dagen Zonder Vlees’

Foto: Ans Brys

Felix Pakhuis decor voor startschot ‘Dagen Zonder Vlees’

Print
Antwerpen -

Na alcoholloze februari komt vleesvrij maart eraan, want op 1 maart start de zesde editie van Dagen Zonder Vlees (DZV), de campagne die de Vlaming bewust wil maken van de impact die vleesconsumptie heeft op het klimaat. Dat blijkt vrijdag uit een persbericht.

De voorbij jaren namen zeker 90.000 mensen deel aan deze “alternatieve” vastencampagne. Al draait het niet alleen rond het niet eten van vlees, zegt Marieke Dilles van DZV. “Het gaat meer over de impact van vlees en vis op ons klimaat. Mensen zijn daar bezorgd over. Door deze actie kijken ze anders naar vegetarisme”, zegt Dilles.

De start wordt ingeluid met een foodfestival op 25 en 26 februari in het Felix Pakhuis in Antwerpen. Ook het vegetarische kookboek krijgt een update.

Net zoals de voorbije jaren zijn er naast het laten van vlees nog andere uitdagingen aan de actie gebonden. Zo wil de organisatie de mensen aanzetten om meer plantaardig te eten, voor meer seizoensgroenten te kiezen, minder voedsel te verspillen. Dit jaar pleit DZV ook voor een bewustere omgang met verpakkingen. Daarom is er vanaf dit jaar ook een katoenen DZV-zakje.

De DZV-actie loopt van 1 maart tot 15 april. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.dagenzondervlees.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio