Vriend ondervraagd voor moord op Sofie Muylle (27)

Foto: *

Vriend ondervraagd voor moord op Sofie Muylle (27)

Print

Er zijn dinsdag vijf mensen ondervraagd in het onderzoek naar de moord op de 27-jarige Sofie Muylle uit Roeselare. Een van de ondervraagden was de nieuwe vriend van de vrouw die vorige maand op het strand van Knokke vermoord werd.

De hulpdiensten hadden al vastgesteld dat ze lichte, oppervlakkige verwondingen in haar gezicht had. Uit onderzoek van de wetsdokter is dan duidelijk geworden dat de vrouw op gewelddadige wijze om het leven gebracht is.


Sofie Muylle woonde sinds enkele weken in Brugge, bij haar vriend (31). “Ze belde me nog op, om te vertellen hoe gelukkig ze was met haar nieuwe liefde”, getuigde haar vader Daniël Muylle. Het koppel vertrok die avond samen naar Knokke om een stapje in de wereld te zetten. Ze belandden in de KZ Pianobar, een café vlak bij het ­casino. Daar zouden ze elkaar uit het oog verloren zijn, zo vertelde haar vriend later.


Camerabeelden
Zijn getuigenis werd ondersteund door camerabeelden, waaruit blijkt dat Sofie Muylle vlak voor de moord alleen door Knokke wandelde. “De vrouw heeft het café waar ze samen waren ­alleen verlaten. Mijn cliënt is niet met haar meegeweest”, verklaarde Luc Arnou, de advocaat van de vriend eerder in de krant. Meerdere klanten in het café getuigden ­ook al dat ze de 31-jarige man die avond nog in het café ­opmerkten.

.

Nu in het nieuws