© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kunstschilder Frank De Mulder (74) krijgt opdracht van chemiereus

Kunstenaar Frank De Mulder maakte, in opdracht van chemiereus Solventis, vier grote werken. Weldra vertrekken de schilderijen naar Venezuela. “Dit is een van mijn mooiste opdrachten”, vertelt de 74-jarige schilder uit Vremde.

Patrick Van Dyck

Frank De Mulder schildert en werkt in zijn atelier in Vremde. Enkele jaren geleden ruilde hij de drukke en hectische stad voor de rustige en stille gemeente. “Ik bouwde hier in mijn tuin een oude vleesfabriek om tot een atelier”, legt De Mulder uit. “Inmiddels voel ik me ook al een echte Vremdenaar.”

Toen zijn atelier nog in Antwerpen op de Falconrui was, kreeg hij bezoek van de bazen van Solventis. “Die mannen waren zo onder de indruk van mijn werk dat ze besloten zeven schilderijen te kopen voor hun vestigingen in Antwerpen, Londen en Dubai. Ik had nooit gedacht dat ze me opnieuw zouden contacteren.”

De nieuwe opdracht was niet eenvoudig. “Ze wilden vier grote werken waarin hun petrochemische activiteiten op een artistieke en aparte manier werden afgebeeld.” Een uitdaging die De Mulder graag aanging. “Al stond ik er wel op om mijn artistieke vrijheid te behouden. In mijn collages verwerk ik graag ruwe structuren en grote vlakken. Daar wijk ik niet van af.”

Of hij ook zelf tevreden is? “Ik schilder vooral interieurs van cafés en Parijse stadsgezichten. Met deze opdracht ben ik echt uit mijn comfortzone moeten treden. En dat beviel me wel. Terminals, installaties en magazijnen gaan zeker nog terugkomen in mijn volgende werken.”

info: Atelier Frank De Mulder, Broechemsesteenweg 131, Vremde - 0499.21.90.07.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio