Keukenbouwer verkoopt springpaard aan Amerikanen

Foto: Margo Tilborghs

Keukenbouwer verkoopt springpaard aan Amerikanen

Print
Kalmthout - Een uit de hand gelopen hobby, noemt paardenliefhebber Marc Herrijgers het. Een van zijn paarden wordt verkocht aan een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Zijn hobby legt hem dus geen windeieren.

De 64-jarige zakenman is zowat van alle markten thuis. Naast het familiebedrijf Vasco Keukens, houdt hij er ook nog een vakantieverblijf met stoeterij op na en een naturistencamping Grensland.

“Ik ben een ondernemend man”, zegt Herrijgers. “Paarden zijn één van mijn grote passies. Momenteel hebben we hier 22 paarden, waarvan er vijf getraind worden om als springpaarden competitie te doen. Ze worden hier getraind en als ze 8 of 9 jaar oud zijn, worden ze verkocht. Zo krijgen de paarden de kans om in een hogere klasse terecht te komen. Zelf kunnen we ze niet op dat topniveau brengen. Daarvoor hebben ze aangepaste training nodig en die kunnen wij hen niet bieden. Het zijn dure paarden en we willen het risico niet lopen dat een paard misschien geblesseerd kan worden. Op dit niveau zijn de paarden veel geld waard. Mocht er iets fout lopen dan worden ze nog gebruikt als kweekmerrie.”

De parel van de stal is op dit ogenblik Indra van De Oude Heihoeve, een 9-jarig Belgisch warmbloed paard. “Ze heeft fantastische kwaliteiten”, zegt Herrijgers. “Indra kan bijzonder veel aan. De bekende Ierse ruiter Shane Sweetnam zal haar in Amerika verder trainen.”

www.deoudeheihoef.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio