Oplichter armoedevereniging geeft zich aan bij politie

Foto: rr

Oplichter armoedevereniging geeft zich aan bij politie

Print
Mechelen -

De penningmeester van de Mechelse vzw De Lage Drempel heeft zich aangegeven bij de politie. Luc D.C. (62) werd al enkele dagen opgespoord, omdat hij er met tienduizenden euro van De Lage Drempel vandoor ging.

Luc D.C. gaf zich maandagavond aan in het politiebureau in Mechelen. Hij werd in het kader van het lopende onderzoek van de lokale politie Mechelen-Willebroek opgesloten en ter beschikking gesteld van het parket.

“Het onderzoek wordt verdergezet, in alle sereniteit en met respect voor het geheim van het onderzoek”, aldus Dirk Van de Sande van de Mechelse politie.

D.C. was sinds 2013 penningmeester bij De Lage Drempel, een vereniging die mensen in (kans)armoede in contact brengt met niet-armen. Dat net hij de rekeningen van armoedevereniging De Lage Drempel plunderde, ging afgelopen weekend als een schokgolf door het Mechelse. Tienduizenden euro’s haalde de zestiger van de rekening van de organisatie.

Het misbruik kwam vorige week aan het licht toen D.C. niet opdaagde op zijn werk en toen bleek dat hij zijn gsm en zijn sleutels thuis had achtergelaten.

Om het hoofd financieel boven water te houden, zijn er intussen verschillende solidariteitsacties voor de vzw gestart.

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio