© Blind Getrouwd

Antwerpenaar geeft jawoord in ‘Blind Getrouwd’: “Het kon echt niet beter”

In de allereerste aflevering van het tweede seizoen van ‘Blind Getrouwd’ zijn Nicolas uit Deurne en Evelien uit het Oost-Vlaamse Vlierzele getrouwd. Hun eerste ontmoeting was meteen ook hun huwelijk...én een succes.

doro, mrra

‘Blind Getrouwd’ is een tv-programma van VTM waarin vier huwelijken gearrangeerd worden door een team van psychologen en seksuologen. Bijna 2.800 mensen schreven zich in om in het tweede seizoen van de reeks te trouwen op het eerste zicht. Het team heeft voor acht vrijgezellen de “perfecte match” gevonden op basis van allerlei wetenschappelijke factoren. De deelnemers trouwen meteen bij de eerste ontmoeting, zonder dat ze elkaar kennen. Vanaf dan gaan ze door het leven als een getrouwd koppel om na vijf weken te beslissen of ze een echtscheiding aanvragen of niet.

© Blind Getrouwd

Zenuwen hooggespannen

In de eerste aflevering passen Evelien en Veerle hun bruidskleed en vieren Nick en Nicolas het einde van hun vrijgezellenbestaan. Ze komen daarbij vooraf niets te weten over hun partner. “Ik heb altijd gezegd, ik ga maar één keer in mijn leven trouwen. Ik meen dat nog altijd”, zegt Nicolas.

De zenuwen staan hooggespannen bij de 27-jarige Nicolas uit Deurne en Evelien (29) uit Vlierzele als ze zich opmaken voor hun grote dag. “Normaal ben ik altijd rustig, in élke situatie. Dit is de uitzondering. Dit is de allereerste keer dat ik het niet onder controle heb. Ik hoop dat ik haar kan laten lachen. Als dat lukt, zal ik mij gerust voelen. Dat is mijn ding, grappig zijn”, vertelt Nicolas enkele uren voor hij naar het gemeentehuis vertrekt.

Meteen een band

Iedereen houdt zijn adem in als het allereerste koppel elkaar eindelijk gaat ontmoeten. De eerste keer wanneer Nicolas zijn aanstaande ziet, beginnen zijn ogen duidelijk te schitteren. Evelien struikelt van de zenuwen zelfs even over haar hakken, maar wandelt nadien gracieus naar hem toe.

Ze hebben allebei heel veel zenuwen en dat schept meteen een band. Ze lachen zichzelf door de bizarre situatie en geven elkaar het jawoord. Wanneer Evelien “ja” zegt, lacht Nicolas opgelucht “Oef, het worst case scenario is al voorbij”. Het eerste paar lijkt tevreden. Nicolas is alvast heel enthousiast: “Ik ben stiekem enorm tevreden. Dit is zoveel beter dan ik had kunnen dromen, dat kon echt niet beter.” Ook Evelien lijkt er vertrouwen in te hebben: “Ik denk dat ze een goeie match hebben gemaakt. De eerste indruk is toch heel positief.”

Volgende week stappen Veerle en Nick in het huwelijksbootje. Het verhaal zal ook verder gaan, de twee gaan op huwelijksreis, trekken bij elkaar in en beslissen op het einde of hun relatie zal verder gaan.

Nu in het nieuws