© BELGA

Tuchtdossier Antwerpse ambtenaar: “Personeel voelt zich zwaar aangevallen”

“Ontoelaatbare praktijken.” Zo reageren ACV-Openbare Diensten en ACOD nadat Antwerps gemeenteraadslid Wouter Van Besien (Groen) maandag een tuchtdossier rond een stedelijk personeelslid “te grabbel gegooid” heeft in de media. Dat laten de drie vakbonden weten in een open brief aan alle Antwerpse gemeenteraadsleden. “Het personeel voelt zich zwaar aangevallen door deze persverklaringen”, klinkt het.

Van Besien signaleerde maandag het bestaan van een tuchtdossier rond een bestuurscoördinator van een bedrijfseenheid van de stad Antwerpen. De ambtenaar zou onder meer aannemers bevoordeeld hebben tijdens aanbestedingsprocedures. Volgens Van Besien is het onduidelijk waarom de tuchtprocedure geen strafrechtelijk vervolg kreeg, aangezien een audit zou hebben uitgewezen dat er sprake is van zware onregelmatigheden, waarvan het merendeel “onomstotelijk vaststaat of voldoende bewezen is”.

ACV-Openbare Diensten en ACOD reageren maandag “onthutst”, zij het niet op de inhoud van het dossier. “Onder de noemer ‘ons kent ons’ haalt betrokken gemeenteraadslid alles uit de kast om de medewerkers van het stadsbestuur onderuit te halen”, vinden ze. “Blijkbaar verdedigt het betrokken gemeenteraadslid de terugkeer naar de politieke behandeling van personeelsdossiers. Wat ons, als vakbonden, erg verontrust, is bovendien de lichtzinnigheid waarmee een persoonlijk dossier van een medewerker te grabbel gegooid wordt in de media.”

De vakbonden hopen naar eigen zeggen dat het gaat om “een uitschuiver die niet de goedkeuring wegdraagt van een partij die zich democratisch, sociaal, vooruitstrevend en tolerant noemt”.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio