© Jimmy Kets

42 miljoen euro voor nieuw megalabo in Beerse

Farmareus Johnson & Johnson, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica in Beerse, investeert 42,8 miljoen euro voor de bouw van een nieuw labo in de Kempense gemeente. Zo wordt maandag gemeld.

Het nieuwe labo is bedoeld voor de globale afdeling ‘Pharmaceutical Development & Manufacturing Sciences’ (PDMS), die onder meer instaat voor de ontwikkeling van geneesmiddelen met grote en kleine moleculen. Beerse is een expertisecentrum voor kleine moleculen.

Het nieuwe labo telt volgens het farmaceutisch concern een totale oppervlakte van 10.400 vierkante meter en zal de 250 medewerkers - die vandaag verspreid zitten over vier gebouwen - samenbrengen op één locatie. Het nieuwe labo zal operationeel zijn in 2020. Een herbestemming van de bestaande gebouwen wordt momenteel verder onderzocht.

“Deze investering is zeer goed nieuws en een belangrijke stap in de toekomst van onze campus”, meent Stef Heylen, managing director van Janssen Pharmaceutica. “Dit nieuwe labo geeft niet alleen een mooi toekomstperspectief voor PDMS, maar verstevigt ook de positie van de productieafdelingen in België. Met deze investering bevestigt J&J het vertrouwen in onze campus.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio