© BELGAIMAGE

Vader die minderjarige kinderen met zweep en kabel sloeg blijft maand langer in de cel

De aanhouding van een 43-jarige man uit Heist-op-den-Berg is door de raadkamer in Mechelen met een maand verlengd. De man wordt verdacht van ernstige kindermishandeling van verschillende van zijn minderjarige kinderen. Zijn advocaat had een vrijlating onder voorwaarden gevraagd, maar daar ging de raadkamer niet op in.

De man sloeg zijn kinderen regelmatig met een zweep of kabel, liet hen blootsvoets buiten in de kou staan of overgoot ze met water. Afgelopen maandag werden hij en de moeder van de kinderen opgepakt, maar de vrouw werd na verhoor vrijgelaten. Ze beschuldigen elkaar van de gruwelijke feiten.

De advocaat van de man heeft vrijdagmorgen gepleit voor een vrijlating onder voorwaarden op basis van het gelijkheidsbeginsel. Hij meent dat het aandeel van de moeder even groot is als dat van zijn cliënt. Een stelling waar de raadkamer niet in meeging. Alle minderjarige kinderen zijn inmiddels geplaatst en het gezin werd voor deze feiten al opgevolgd door jeugdzorg.

De man is geen onbekende voor het gerecht en zat al een celstraf van drie jaar uit.

Vandaag/maandag vraagt het parket van Mechelen een aanvulling op deze zaak: “Het persartikel van 28 januari 2017 waarin sprake is van minderjarige kinderen en feiten uit de familiesfeer berust op foutieve gegevens, waardoor de rechten van deze kinderen worden geschonden en zij emotioneel schade lijden. De schade is berokkend maar een rechtzetting is alsnog noodzakelijk. De informant in kwestie heeft minstens het beroepsgeheim geschonden en hiermee de rechten van de minderjarigen niet eerbiedigd”, klinkt het in een persmededeling.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio