© ies

Verpleegster redt een leven maar krijgt boete

Thuisverpleegster Karolien De Bruyne kreeg in Lokeren een boete omdat ze geen parkeerticket nam. Ze was opgeroepen om in allerijl iemand te helpen die een hersenbloeding had gekregen. Oppositiepartij Groen wil een parkeerkaart voor zorgverstrekkers.

Ivan Elegeert

“Een tiental dagen geleden werd ik opgeroepen door de ­buren van een dame die op de Markt woont. Ik kwam daar al aan huis omdat ze herstellende was, maar blijkbaar had ze nu bijkomend een hersenbloeding gekregen, wat de buren niet konden weten. Daarom belden ze mij. Ik ben in allerijl naar de Markt ge­reden en heb mijn auto op een vrije parkeerplaats gezet. Uiteraard kwam het niet in mij op om eerst een parkeerticket te gaan nemen”, zegt thuisverpleegster Karolien De Bruyne.

Ze kon de dame helpen en redde op die manier mogelijk zelfs het leven van de vrouw. “Maar toen ik terug naar mijn auto kwam, stak er een parkeerboete onder mijn ruitenwisser. Vrijwel wekelijks heb ik wel ergens prijs. Ook bewonersplaatsen in een wijk als Vlasdam zijn een probleem, want daar mag je, zelfs als verpleegkundige, niet parkeren.”

Derde soort parkeerkaart

Het verhaal kwam oppositieraadslid Suleyman Harouch ter ore. Hij wil vanavond op de ­gemeenteraad een pleidooi houden voor een speciale parkeerkaart voor zorgverstrekkers. “Nu gelden er in Lokeren twee ­gemeentelijke parkeerkaarten: enerzijds de bewonerskaart en anderzijds het werkabonnement voor personen die werken in ­zones waar betalend parkeren of parkeren met beperkte parkeertijd geldt. Vanuit Groen Lokeren zijn we er van overtuigd dat een derde gemeentelijke parkeerkaart, die kan worden uitgereikt aan professionele hulpverleners en zorgverstrekkers, een belangrijke meerwaarde kan bieden bij het uitoefenen van hun activiteiten voor hulpbehoevenden die thuis wonen”, aldus Harouch.

Kwijtschelding

Schepen van Financiën Peter De Witte (Open Vld), die ook de ­financiële opvolging van het ­parkeerbeleid op zich neemt, kent het dossier niet in detail en wil dan ook niet vooruitlopen op de zaak. “Maar als het zo is dat er een dringende interventie nodig was, zal de stad, als ze daarover wordt aangeschreven, zeker met de nodige welwillendheid deze retributie kwijtschelden. Langs de andere kant is er in ons parkeerbeleid de voorbije jaren toch al een en ander veranderd. Zo kan er nu al dertig minuten gratis geparkeerd worden, wat toch al heel wat voordelen biedt voor zorgverstrekkers. Ook het sms-parkeren kan helpen. Dan betaalt de gebruiker enkel de netto gebruikte parkeertijd. Helaas wordt slechts tien procent van de parkeertickets in onze stad op die manier aangekocht,” aldus De Witte.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio