Miss Australië doet boekje open over de modewereld

Hoewel de Franse Iris Mittenaere met het kroontje van Miss Universe ging lopen, waren er nog andere kandidates die indruk maakten. Zo ook de Australische Caris Tiivel die in een kennismakingsfilmpje eerlijk vertelde over hoe de modewereld een grote tol van haar heeft geëist. "Het heeft me gebroken", zegt ze.

flb

Alle kandidates die deelnemen aan Miss Universe worden voorgesteld in een kort filmpje. Meestal houden de schoonheidskoninginnen het behoorlijk luchtig, maar dat was buiten Miss Australië gerekend. Caris Tiivel doet er namelijk een boekje in open over de modewereld en de druk die al vanaf jonge leeftijd op haar werd gelegd en uiteindelijk zijn tol eiste.

"Ik was 16 toen ik met mijn modellencarrière begon. Het is een heel kritische industrie. Er was veel druk om aan een bepaald beeld te beantwoorden en een bepaalde omvang te hebben, iets dat zeker invloed op me heeft gehad", vertelt ze. "Ik had het gevoel dat ik nooit voor iemand goed genoeg was en dat heeft me gebroken, zowel mentaal als fysiek."

Om haar angsten te overwinnen en zichzelf opnieuw graag te leren zien, begon ze te boksen. Dat gaf haar uiteindelijk genoeg zelfvertrouwen om mee te dingen naar het kroontje van Miss Australië en finaal Miss Universe. Hoewel ze de finale niet haalde, won ze met dat beter zelfbeeld wel iets veel belangrijker.

NIET TE MISSEN