© Philippe Desmet

Bart Seldeslachts is de nieuwe voorzitter van Brandweerzone Rand

Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) werd door het zonecollege unaniem verkozen tot voorzitter van Brandweerzone Rand. Hij volgt Koen Metsu op, die wegens tijdsgebrek de fakkel doorgeeft.

Philippe Desmet

Koen Metsu (burgemeester van Edegem, N-VA) was de eerste voorzitter van Brandweerzone Rand. Deze zone telt 21 aangesloten gemeenten. Het voorzitterschap valt normaal gezien samen met de legislatuur van het gemeentebestuur, maar Metsu geeft wegens tijdsgebrek de fakkel door. Metsu leidde Brandweerzone Rand gedurende 2,5 jaar en loodste samen met zijn 20 collega-burgemeesters het brandweerteam door de startjaren van de brandweerhervorming.

De nieuwe voorzitter Bart Seldeslachts neemt vol enthousiasme zijn functie op. “Tijdens de storm van 20 november 2016 voerden onze ploegen 779 interventies uit, waarbij 385 manschappen werden ingezet. We zijn ongelofelijk trots op onze brandweerteams en hun inzet!”

Seldeslachts beseft dat het een grote uitdaging wordt om voldoende vrijwilligers te blijven vinden. Een andere uitdaging wordt zeker het aanduiden van een nieuw hoofdkwartier voor brandweerzone Rand en liefst een waar alle gemeenten zich in kunnen terugvinden.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio