© ss

Baby loopt gebroken ribben en hoofdwonden op omdat vader (19) “te druk bezig was met smartphone”

De Britse rechtbank heeft een negentienjarige vader verantwoordelijk gesteld voor de zware verwondingen van zijn baby. Het kindje liep gebroken ribben en hoofdwonden op omdat de jongeman op dat moment “afgeleid was door zijn gsm”.

nadb

Omdat de moeder bestempeld was als “ongeschikt” voor de zorg van het jongetje, verbleef de jonge vader in een speciale residentie waar hij hulp kreeg van de sociale diensten.

Toen zij het twee maanden oude kind aantroffen met verwondingen aan zijn hoofd en ribben, droegen ze de zaak over naar de politie. Daarop beschuldigde de jongeman een van de personeelsleden.

Maar bewijzen hebben nu aangetoond dat de vader zelf verantwoordelijk was voor de kwetsuren van zijn zoontje. De rechter concludeerde dat de tiener “even” de controle was verloren.

“Een van de personeelsleden had enkel goede woorden over de vader, maar hij was bezorgd over het constante telefonische contact tussen hem en de moeder. Dat zou de vader hebben afgeleid van de zorg voor zijn baby. Gedurende de eerste maand was de telefoonrekening van de jongeman opgelopen tot 2.400 pond”, zei rechter Justice Keehan.

De negentienjarige vader zou “de hele dag en nacht” berichten hebben gestuurd. De rechter voegde eraan toe dat de tiener het “zeer moeilijk” vond om gescheiden te leven van zijn vriendin.