© Red Bull F1

Binnenkort 25 races op F1-kalender?

Volgens Ross Brawn, vorige week door Liberty Media aangesteld als sportief directeur van de Formule 1, moet het mogelijk zijn om een F1-kalender met 25 races te hebben, al zijn daar wel voorwaarden aan verbonden.

F1journaal.be

Een F1-kalender met 20 of 21 races is extreem belastend voor het personeel van de F1-teams. Toch zou een verdere uitbreiding van de F1-kalender volgens Ross Brawn niet geheel ondenkbaar mogen zijn.

"Liberty Media vroeg aan mij wat het maximum aantal races zou kunnen zijn. Ik heb eerst en vooral gezegd dat er een goede balans moet zijn tussen kwaliteit en kwantiteit," zei Brawn tegenover 'ESPN'. "We moeten er zeker van zijn dat we niet simpelweg meer races op de kalender hebben omdat het kan. De races moeten van goede kwaliteit zijn, op goede en opwindende plaatsen."

"We moeten ook nadenken over de frequentie van de races want de balans waarbij we om de twee weken een race hebben is eigenlijk perfect."

Volgens Brawn moeten meer dan 20 of 21 races mogelijk zijn, al zullen de teams zich daarvoor wel anders moeten organiseren.

"De teams kunnen zich op een manier organiseren waardoor er meer races kunnen gereden worden dan het huidige aantal. Je moet de teams daarin echter ondersteunen. 20 of 21 races is immers erg belastend voor de teamleden, de ingenieurs en iedereen die moet meereizen. Wanneer je twee crews hebt en twee sets aan ingenieurs enz. dan zou het mogelijk moeten zijn. Dat is ook wat de NASCAR volgens mij doet. Iedereen moet echter engagement tonen om zoiets te kunnen bereiken."

Brawn is er van overtuigd dat er dan meer races op de F1-kalender kunnen staan, al laat hij dus ook verstaan dat hij niet verwacht dat zoiets voor meteen is.

"Er is absoluut geen reden waardoor we niet meer races zouden kunnen hebben maar je kan met de huidige structuur van de teams niet meer races op de F1-kalender plaatsen. Alles zou simpelweg uit elkaar vallen," besluit Brawn.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws