Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© koen fasseur

vOETBAL 1STE PROVINCIALE ANTONIA 1 - TERNESSE 0 - Jens Smet bezorgt Antonia in toegevoegde tijd stuntzege tegen leider Ternesse

“We hadden eindelijk eens wat geluk”

Antonia, voorlaatste in de stand, boekte zaterdagavond tegen alle verwachtingen in een stuntzege tegen leider Ternesse. Ondanks totaal veldoverwicht van de bezoekers in de tweede helft, zorgde Jens Smet met een treffer in de toegevoegde tijd voor drie broodnodige punten. “We kenden eindelijk eens wat geluk”, analyseert een doodeerlijke Smet de partij.

FREDDY KOOPMAN

“Je voelde tijdens de opwarming al de gretigheid van onze ploeg”, zag Jens Smet een voorbode van wat nog komen zou. “In de eerste helft liep alles goed, maar na de rust werd het echt pompen of verzuipen. We probeerden het tempo echter uit de wedstrijd te halen en kenden daarbij eindelijk eens wat geluk. Ik moest steeds wel zeventig meter mee terugzakken bij balverlies en zat dus echt kapot. Na de numerieke meerderheid perste ik er in de toegevoegde tijd nog een laatste sprint uit. Door de adrenaline hoorde ik niet dat de vrijstaande Van den Bulck riep. Even later pakte ik de bal meteen op de slof en maakte ik die fout goed. Er heerste dolle euforie. Na de wedstrijd hebben we nog een stevig feestje gebouwd”, aldus de sterkflankspeler.

Bij leider Ternesse was trainer Paul Degenaers ontgoocheld in zijn ploeg, maar vooral niet te spreken over het gedrag van de Antonia-spelers.

“Er was zeker geen onderschatting, maar in de eerste helft liep het gewoon niet vlot. Na de rust was het wachten op de bevrijdende goal, maar we maakten onze kansen niet af en kregen het deksel op de neus. Ook met een mannetje minder wilden we niet berusten in een gelijkspel en was de drang om de zege te pakken groot. Hier verliezen na een rake counter is zuur en onverdiend en ik ergerde me enorm aan het provocerend en intimiderend spel van Antonia, met veelvuldige fouten”, aldus Degenaers.