Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

vOETBAL1STE AMATEURKLASSE Heist 5- Sprimont 0

Heist heeft geen kind aan rode lantaarn Sprimont: 5-0

Het was lang geleden dat Heist nog zo'n simpele overwinning boekte. De hekkensluiter uit Sprimont had weinig tot niets in de pap te brokken. “Het was zeker geen sterke ploeg”, zegt Dries Ventose.

gf

Ventose was met twee doelpunten en twee assists met verre voorsprong man van de match. “Het is leuk als je kan scoren, maar ik vind het minstens zo belangrijk als je in een kansrijke positie toch nog een ploegmaat kan aanspelen en die dan laat scoren. Ik heb al een aantal assists achter mijn naam staan in deze competitie en heb nu zes doelpunten gemaakt”, zegt Ventose. Het duurde nochtans meer dan 40 minuten vooraleer het eerste Heistse doelpunt, gescoord door Ventose, viel. “Ze zijn vooral door de knieën gegaan na onze felle start in de tweede helft. Toen konden we op een korte tijd twee doelpunten maken en was hun veer helemaal gebroken.” Het hadden er ook meer dan twee kunnen zijn voor Ventose en dat beseft hij ook. “Ik verscheen alleen voor de keeper en ik had mijn derde moeten maken. Ik schoot de bal echter op de doelman.”

Volgende week naar het Kiel

Ventose is klaar voor het treffen van volgende zaterdag tegen de autoritaire leider Beerschot-Wilrijk. “Dat is toch een match om naar uit te kijken, zeker voor mij. Weet je, ik werd door Beerschot aan Heist uitgeleend tot het einde van dit seizoen, dus eigenlijk is Beerschot nog altijd mijn club. Ik zal er voor het eerst terugkeren nadat ik er in augustus voor koos om niet in het verhaal van het profvoetbal te stappen. Ik zal er heel veel bekenden zien. Het zal voor mij een speciale avond worden. Iets om naar uit te kijken. Er zal veel publiek zijn en we gaan ons daar als Heist zijnde in de eerste plaats proberen te amuseren. En dat in de goede betekenis van het woord. We hebben na deze overwinning veel vertrouwen getankt. We zijn klaar om Beerschot te bekampen. Ik kijk er niet alleen naar uit, maar ook de hele club en alle spelers. Het wordt in elk geval een aparte avond.” Wie ook al vooruitkijkt, is Youssef Challouk, maker van de vierde goal op assist van wie anders dan Ventose. “Ik heb nog nooit voor zoveel volk gespeeld als er zaterdag op Beerschot zal zijn. Het zal een groot contrast zijn met vanavond”, zegt een lachende Challouk. “Ik speelde met Rupel Boom vorig seizoen in Boom tegen Beerschot. Toen was er ook veel volk, maar dat was nog altijd een flink pak minder dan wat we ginder mogen verwachten”, aldus Challouk. Door de overwinning stijgen de Heistenaars naar de vijfde stek in het klassement.