Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal1ste amateurklasseSeraing 1- Dessel Sport 2

Jari Breugelmans scoort belangrijke 1-2

Net als vorig seizoen kwam Dessel na de 1-2 terug met de volle buit uit het Luikse Seraing. “Dessel Sport staat terug overeind na de 7 op 9”, zegt Jari Breugelmans, auteur van de winning goal.

fhv

Blijdschap troef uiteraard bij de witgroenen na afloop van deze uitpartij bij de Metallo’s na de nipte 1-2.

“In moeilijke omstandigheden en dus zonder academisch voetbal, want het terrein lag er niet erg goed bespeelbaar en waterpas bij”, opent Jari Breugelmans. “Maar dat belette niet dat we hen onmiddellijk in onze greep hadden en we ze gedurende de openingsfase weggetikt hebben. Echte uitgespeelde kansen kregen we niet, maar op een stilstaande fase na hoekschop van Yannick Reuten kon Wouter Vosters mooi binnenkoppen wat verdiend was op dat moment. De thuisploeg raakte weliswaar de lat op een gegeven ogenblik, maar kwam toch langszij en dat was wel een domper voor ons. Vanaf toen gingen we hun spelletje meespelen: met lange ballen, wat zeker ons spel niet is.”

Maar Dessel herpakte zich en kon ook scoren halverwege de tweede helft met een doelpunt van Breugelmans.

“Ruben Tilburgs won een kopduel en via Kevin Janssens belandde de bal bij Thomas Jutten die me aanspeelde waarna ik kon uithalen in één tijd met een licht afgeweken schot. De treffer verdiende geen schoonheidsprijs, maar er werd gescoord en dat is het belangrijkste. De thuisploeg forceerde nadien wat druk en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar echt veel gevaar leverde dat niet op”, zegt Breugelmans.

“Het feit dat we Seraing konden kloppen, geeft alvast een goed gevoel. Vergeet niet dat ze na de trainerswissel toch konden terugblikken op een 14 op 18 zodat ze zich ondertussen in de middenmoot genesteld hebben. Ook Dessel is terug goed bezig. We hebben ons goed hersteld na de mindere periode met nu een 7 op 9. We doen alvast een goede zaak in de rangschikking nadat Virton en Deinze puntenverlies leden. Dessel staat met 38 punten afgescheiden op een tweede plaats met 7 punten meer dan het nummer vijf Heist. Persoonlijk doet het uiteraard goed dat je het vertrouwen krijgt van de trainer om te starten. Ik kende een moeilijke periode met blessureleed, waarna het moeilijk werd om een basisplaats af te dwingen”, aldus de witgroene matchwinnaar.