Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Voetbal1ste amateurklasseBeerschot-wilrijk 3- Virton 0 - Beerschot-Wilrijk wint topper van Virton met droge 3-0

“Alweer een dikke pluim voor de hele ploeg”

Noch een stugge tegenstander als Virton, noch een moeilijk bespeelbaar terrein, konden Beerschot-Wilrijk van een elfde overwinning op rij houden. Uitblinker Mo Messoudi zorgde voor twee van de drie doelpunten.

hf

Virton was duidelijk niet naar het Kiel afgezakt om geschenken uit te delen. De opdracht was duidelijk. Wilde men Beerschot-Wilrijk in het klassement nog enigszins in het vizier houden, moest er gewonnen worden. Daarvoor pakte Virton uit met vrij viriel spel, veel duelkracht en hoge druk.

“Ze probeerden onze opbouw te verstoren,” begint Mo Messoudi. “Toch bleven we vrij gemakkelijk overeind en hebben we zo goed als geen kansen weggegeven. Hiervoor verdient onze verdediging alweer een dikke pluim en ook de rest van de ploeg was bereid om het werkplunje aan te trekken. Voetballen over de grond was door de toestand van het terrein moeilijk en speelde in de kaart van Virton. Geen mooi voetbal dus en daarom schakelden we over op werkvoetbal. Dat ik tweemaal kon scoren, was lekker meegenomen. Normaal ben ik de man die voor assists zorgt, maar nadat ik vorig weekend reeds mijn twee doelpunten zag afgekeurd, was het prettig om nu wel tweemaal te scoren. Buiten die doelpunten zat ik ook goed in de match. Hiervoor ben ik naar het Kiel gekomen. Niet om uit te bollen, maar om te helpen promoveren. Het duurde lang voor ik me volledig fit voelde en dat frustreerde me tijdens de heenronde. Maar nu ben ik weer snel en vinnig, zodat ik vaak aanspeelbaar ben en de tegenstander veel fouten op mij moet maken. Mijn twee doelpunten zorgen voor extra vertrouwen.”

Messoudi’s tweede doelpunt kwam er na een strafschop. “Ik voelde me goed en zat goed in de wedstrijd, vandaar dat ik aan de starfschopstip verscheen. Bovendien gunnen we mekaar alle succes, nog een sterk punt van onze groep.” Volgende week ontvangen de Kielenaars Heist. “Ook dat wordt weer geen gemakkelijke opdracht, maar wij gaan dan toch weer voluit voor onze twaalfde overwinning op rij, waarbij we graag voor de dertiende keer dit seizoen de nul houden achteraan”, aldus Messoudi.