Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© koen fasseur

Voetbal2de amateurklasse BHoogstraten 0- Duffel 2 - Matig Hoogstraten onderuit tegen veel gretiger Duffel

“Die bal op de paal was het kantelmoment”

Aan de mooie reeks van Hoogstraten met vijf wedstrijden op rij zonder nederlaag is zaterdag in eigen huis dus een einde gekomen. Duffel bleek de betere ploeg en dat moest men bij de thuisploeg toegeven.

eddy leysen

“Over heel de wedstrijd gezien kan je niets aanmerken op de overwinning van Duffel”, vertelt aanvaller Jimmy Fockaert. “Vooral in de eerste helft hadden we het knap lastig, al was dat ook voor een groot stuk aan onszelf te wijten. We gaven immers te veel ruimte weg, waar zij met hun snelle aanvallers optimaal gebruik van maakten. Ze speelden het vooral heel slim en wij vonden niet meteen een voetballende oplossing. Dat het aan de rust slechts 0-1 was, was misschien wel een verrassing, want Duffel voetbalde heel wat kansen bij elkaar. Dus eigenlijk kwamen we aan de pauze nog goed weg en was er geen man overboord.”

In de tweede helft pakte Hoogstraten het anders aan.

“En met succes. We kregen zelf meer de kans om te voetballen en waren vooral ook rustiger aan de bal. Meteen creëerden we enkele kansen, wat ons toch weer moed gaf. Het kantelmoment was ongetwijfeld mijn schot dat op de paal ging. Als dat tegen de touwen hangt, dan zie ik het nog goed komen. Maar enkele minuten later scoorde Duffel de 0-2 en was het over en uit. Hun doelman hield hen nadien nog enkele keren recht. Maar het verschil tussen onze eerste en tweede helft was te groot. We hadden geen recht op meer.”

Zelfvertrouwen

Jimmy Fockaert had dus de kans op de gelijkmaker, maar het scoren vergaat hem dit seizoen blijkbaar minder goed dan de voorbije jaren.

“Je kan het ook niet echt vergelijken met bijvoorbeeld vorig jaar bij Beerschot. Daar kregen we als ploeg ook veel meer kansen. Een spits van Anderlecht zal ook vaker scoren dan iemand uit de middenmoot. Dat is nogal logisch. Maar het is een feit dat ik te weinig scoor. De teller staat slechts op één en dat is voor een aanvaller te weinig. Toch is er van twijfel of een gebrek aan zelfvertrouwen geen sprake: ik ben geen achttien meer en weet wat ik kan en wat ik niet kan. Ik speel nu ook op andere posities dan in het verleden, ook dat is een factor die meespeelt.”

Hoogstraten laat door deze nederlaag de kans liggen om door te stoten naar de vierde plaats.

“In dat opzicht is het natuurlijk jammer dat we de punten niet konden thuishouden, maar ik denk toch dat we in staat moeten zijn om die vierde plaats alsnog te pakken. Er komen de komende weken nog een aantal belangrijke matchen aan. Het seizoen is nog lang, dus alles is nog mogelijk.”