Mertens en Zanevska naar tweede kwalificatieronde in Sint-Petersburg

Elise Mertens. Foto: BELGA

Mertens en Zanevska naar tweede kwalificatieronde in Sint-Petersburg

Print

Elise Mertens (WTA 82) en Maryna Zanevska (WTA 122) hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de tweede kwalificatieronde op het WTA-toernooi in het Russische Sint-Petersburg (hard/776.000 dollar).

Vierde reekshoofd Mertens was in de eerste kwalificatieronde in twee sets te sterk voor de Spaanse Silvia Soler-Espinosa (WTA 123): 6-4 en 6-0 na 1 uur en 6 minuten. In de tweede kwalificatieronde wacht de Tsjechische Tereza Martincova (WTA 164).

Ook Zanevska had maar twee sets nodig tegen de Nederlandse Michaella Krajicek (WTA 272): 6-1 en 6-2 na 1 uur en 2 minuten. In de tweede kwalificatieronde neemt ze het op tegen de Canadese Gabriela Dabrowski (WTA 434).

Eerder op zaterdag stootte Kirsten Flipkens (WTA 70) door naar de tweede kwalificatieronde. ‘Flipper’, het tweede reekshoofd in de kwalificaties van de St Petersburg Ladies Trophy, nam in kwalificatieronde één in twee korte sets de maat van de Bulgaarse Victoriya Tomova (WTA 150). Het werd 6-1 en 6-2, in de tweede en voorlaatste kwalificatieronde wacht de Braziliaanse Paula Cristina Goncalves (WTA 168).

Meer sportnieuws