Standard stelt fier toptalent Danilo voor

Foto: Twitter

Standard stelt fier toptalent Danilo voor

Print

Standard heeft een akkoord bereikt over het Braziliaanse toptalent Danilo Barbosa. De 20-jarige middenvelder wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Braga, zonder aankoopoptie.

Danilo debuteerde in februari 2014 voor de Braziliaanse topclub Vasco Da Gama. Op dat moment zat hij al in de portefeuille van topmakelaar Jorge Mendes, die hem in juli 2014 naar het Portugese Braga stuurde. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan het Spaanse Valencia, dit seizoen aan de Portugese topper Benfica. Daar kwam hij door de zware concurrentie op zijn positie echter maar weinig aan spelen toe. Om die reden werd besloten de Braziliaan uit te lenen aan Standard.

In Brazilië staat de verdedigende middenvelder bekend als een groot talent. Op het WK U20 van 2015 loodste hij zijn land als kapitein naar de tweede plaats en werd hij verkozen tot tweede beste speler van het toernooi, na Adama Traoré (Monaco, daarvoor onder meer Moeskroen) en voor Sergej Milinkovic-Savic (toen Racing Genk, nu Lazio). Hij maakte deel uit van een team met Gabriel Jesus (nu Manchester City) en de Braziliaanse Belg Andreas Pereira van Manchester United.

Het is na Filip Mladenovic (FC Köln) en Razvan Marin (FC Viitorul Constanta) de derde inkomende transfer van de Rouches.

“Danilo is een talentvolle fysieke en technische middenvelder”, aldus technisch directeur Olivier Renard. “Op zijn jonge leeftijd heeft hij toch al een zekere ervaring, onder meer in de Spaanse competitie. Hij is op zoek naar meer speeltijd en kijkt ernaar uit om onze competitie snel te ontdekken.”

De Luikenaars, momenteel pas negende in de stand in de Jupiler Pro League, trekken donderdag op competitiespeeldag 23 naar Eupen.

Meer voetbalnieuws