© rr

“Mogelijk 7800 belastingbrieven zoek geraakt in Mechelen”

Bij de verwerking zijn mogelijk 7800 aanslagbiljetten voor gezinnen uit het Mechelse zoek geraakt. Daardoor hebben ze onterecht een herinnering in de bus gekregen. “We gaan dat zelf rechtzetten”, zegt woordvoerder Kris De Sagher van de Vlaamse Belastingdienst.

Sven Van Haezendonck

Sinds enkele dagen wordt het gratis nummer 1700 overstelpt met klachten van inwoners uit Mechelen (2800), Hombeek, Leest (2811) en Heffen (2801). Allemaal kregen ze een herinnering voor hun onroerende voorheffing of kadastraal inkomen in de bus met het verzoek ‘onmiddellijk’ te betalen.

Vreemd genoeg hebben ze het initiële aanslagbiljet nooit gekregen. Uit controles kon de Vlaamse Belastingdienst al opmaken dat het om een zending van 4 oktober gaat. Die werden aan de drukkerij bezorgd en vervolgens aan de post. “Blijkbaar zijn ze niet bij de belastingplichtigen in de brievenbus geraakt”, stelt De Sagher.

Mensen in deze situatie moeten zelf geen actie ondernemen. Ook betalen moet nog niet. “Als u de herinnering nog niet heeft betaald, sturen wij de komende weken een nieuw aanslagbiljet zonder intresten met een betaaltermijn van twee maanden”, legt de woordvoerder uit.

Burgers die wel al hebben betaald, moeten zich geen zorgen maken. Als hen onterecht intresten werden aangerekend, krijgen ze die terugbetaald. Onder andere de Mechelse schepen van Financiën Walter Schroons (CD&V) had daar de belastingdienst over aangesproken. "Ik ben onder de indruk over de snelheid van handelen van de Vlaamse administratie", zegt hij.

Meer info? belastingen.vlaanderen.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio