Mode

Calvin Klein onthult in alle stilte eerste werk van Raf Simons

Print
De Belgische ontwerper Raf Simons is er klaar voor om volgende maand New York in te pakken met twee shows, een voor zijn eigen label en een voor zijn nieuwe werkgever Calvin Klein. Zonder grote aankondigingen onthulde het merk al een voorsmaakje van wat ons te wachten staat

Met de komst van Raf Simons wil het Amerikaanse modelabel vooral een brug slaan tussen hun jeans en ondergoed enerzijds en hun atelier anderzijds, zo moet duidelijk worden met de campagne ‘By appointment’, die zondag werd gelanceerd.

De stukken die voorheen enkel voor celebrities waren bedoeld, worden nu een aparte lijn die een breder publiek moet aanspreken. Vanaf 1 april mag iedereen een afspraak maken voor op maat gemaakte stukken, toch wie er het geld voor heeft. "Een collectie om Amerikaanse vrouwen en Amerikaanse mode te vieren", klinkt het.

Simons en zijn rechterhand Pieter Mulier schakelden met fotograaf Willy Vanderperre en stilist Olivier Rizzo opnieuw zijn dreamteam in voor de campagnebeelden. De veertien stukken uit zijn eerste collectie voor Calvin Klein worden elk afgebeeld met ernaast de witte slip, veruit het bekendste stuk dat Calvin Klein ooit uitgebracht heeft.

Tussen modellen zoals Saksia de Brauw, Julia Nobis en Abbey Lee Kershaw duikt ook actrice Millie Bobby Brown op, bekend uit de Netflixreeks Stranger Things.

NIET TE MISSEN